Strømforbruk med Hotspring’s utendørs boblebad, også kalt spabad og jacuzzi

Et spabad skal være enkelt å drifte og rimelig å eie. Nedenfor kan du finne ut mer om hvordan vi er i stand til å gjøre det.

Strømforbruk

Strømforbruket er av mange verdsatt som det viktigste kriteriet når de velger spabad som ofte blir kalt jacuzzi. Mange selgere kan si mye flott om strømforbruk, og annet, for de spabadene de markedsfører! Vårt råd er; Ta ikke det alt du hører for gitt – mye som blir sagt stemmer dessverre ikke! Spør etter uavhengige tester og skriftlige garantier for at det du blir fortalt er korrekt.

Uavhengig testing

I HotSpring® forventer vi ikke at du skal ta vårt ord for vårt lave strømforbruk, derfor har HotSpring, som eneste produsent i bransjen, fått uavhengig testet og dokumentert sitt strømforbruk av Exponent Inc.

Exponent Inc. er en av verdens ledende uavhengige institusjoner innen vitenskapelig testing og teknisk dokumentasjon, ble for ett år siden engasjert av HotSpring. Exponent Inc. ble nylig ferdig med testing og dokumentasjon av våre Massasjebad. Exponent Inc. gjør det meste av testing og dokumentasjon for bl.a. DuPont, Exxon, General Motors, Mobil, General Electric, Honeywell, Dow Chemicals og Westinghouse.

Resultatet av den uavhengige testen

Resultatet av testen var overbevisende, den viste at HotSpring® har et ekstremt lavt strømforbruk. Testen ble utført med et massasjebad for 6-7 personer (vann- kapasitet 1250 liter), med 39°C konstant vannvarme, 6 ganger ukentlig bruk á 30 minutter og middels utetemperatur på 10°C (tilsvarer -10 om vinteren og +20 om sommeren, som i Oslo). Testresultatet viste at det relativt store massasjebadet ikke brukte mer enn 180 kWh i månedlig forbruk. Under en så kald middel- temperatur er dette et meget godt resultat.

Testkriterier
Modell: 6 personer, 1250 liter (Sovereign)
Vanntemperatur: 39.0°C
Utetemperatur: 10.0°C
Bruksmønster:
6 ganger ukentlig bruk á 30 minutter (15 minutter med massasjedysene på og 15 minutter med dysene av).

Testingen ble gjennomført under strenge forhold, med konstant monitorering og innsamling av data.

Hot Spring Massasjebad
Hot Spring Massasjebad

Balansert filtrering

For å sikre at vannet ikke går utenom filtret i renseprosessen, er størrelsen på filtret nøye tilpasset kapasiteten til de forskjellige pumpene i massasjebadet. For å komplettere renseprosessen har HotSpring® en anordning som sørger for å lede partikler på overflaten inn i filterseksjonen, og dermed forhindrer tilbakeføring av overflatepartiklene.

Hvordan er det mulig at forbruket er så lavt?

HotSpring® er alene om å ha fullisolasjon og bruke påkostet 12-punds høy- trykksisolasjon, flere ganger mer effektiv enn vanlig polyuretan isolasjon. Også de andre komponentene i HotSpring® er konstruert med tanke på energiøkonomisering (ENØK) og høy kvalitet. De viktigste energiøkonomiserende egenskapene til massasjasjebadene fra HotSpring® er:

1. Isolasjon

HotSpring har det laveste dokumenterte strømforbruket i bransjen, faktisk 2-5 ganger så lavt som de fleste andre massasjebad. Vi er alene om å bruke en påkostet 12-punds polyuretan-isolasjon som er ti ganger så isolerende som normal husisolasjon. Over årene sparer du faktisk flere titusener i forhold til andre massasjebad. Vi er eneste produsent som kan garantere et så lavt el-forbruk.

2. Isolerende lokk

HotSprings ASTM-klassifiserte lokk er produsert under de strengeste krav. Lokkene passer perfekt til badene og bidrar derfor bedre enn andre tilsvarende lokk til å holde på varmen.HotSprings lokk har 10 cm tykk styrofoam isolasjon, isolerende klaff som strekker seg nedover kabinettet, og innlagt isolerende pute mellom lokkets to halvdeler. De har møneform for avrenning og er strukturelt forsterket aluminiumsprofiler. Lokkene tåler derfor svært tunge snømengder. Fire låsbare stropper sikrer mot vind og beskytter barn mot tilgang uten tilsyn.

3. Konstant varme

Massasjebad fra HotSpring® holder en konstant temperatur. Dette gjør at du slipper kostbare oppvarmings-, nedkjølings- og rensesykluser.

4. Saltvanns-Rensesystemet

FreshWater saltvanns rensesystem er unikt, og det første i sitt slag som eliminerer alle bekymringer med tanke på rent og klart vann i spabadet. Med bare litt salt i vannet, sammen med titanpatronen genererer systemet automatisk sanitasjon slik at tiden du bruker på å måle og tilsette kjemikalier minimeres. FreshWater gjør vannkjemien enklere enn noensinne og fjerner all usikkerhet forbundet med vedlikehold av vannet.

5. Varmegjenvinning

Varmluft generert av jetpumpen, som normalt ville ha gått tapt, tilføres og bidrar til oppvarmingen av vannet. Nedkjølingsprosessen bremses og utgifter til oppvarming reduseres.

6. Varmeelement

No-Fault seriens unike og patenterte design sørger for maksimal effektivitet. Hele 98% av den produserte varmen ledes til vannet. Ulikt andre varmeelement er det patenterte No-Fault 3000 KW støpt inn i en aluminiumsblokk som vannet via fire rustfrie rør pumpes igjennom. Energitapet blir derfor minimalt og således holdes driftskostnadene nede. Pga. de ekstremt gode isolerende egenskapene til HotSpring® er varme- elementet på 3000 watt mer enn tilstrekkelig – vi advarer mot bad med store varmeelement på mange tusen watt, det sier seg selv at disse er dårlig isolert og får et forbruk deretter.

7. Lydløs sirkulasjonspumpe

HotSpring® er i motsetning til mange andre spabad utstyrt med en separat sirkulasjonspumpe, som sørger for kontinuerlig og lydløs rensing av alt vannet i badet (ca. 20 ganger pr. døgn). Det unike ved HotSprings, Silent Flo 5000, sirkulasjonspumpe er at den er vannavkjølt og fører energien tilbake til vannet. Pga HotSprings 12-punds isolasjon er energien fra sirkulasjonspumpen, 75 watt, under mange forhold nok til å varme opp spa badet alene. Innkobling av varmeelementet blir i slike tilfeller unødig!

8. Rørsystemet

HotSpring har et overdimensjonert rørsystem spesielt utformet med tanke på å minimalisere friksjonen (bla. uten 90° bend). Dette gir HotSpring® markedets høyeste vannvolum og dysetrykk i massasjeenhetene. Konstruksjonen er energibesparende.

9. Motomassasje

Forestill deg to varme vannstråler som sveiper langs hele ryggen din og lindrer overarbeidede muskler, mens den løser opp alle de små spenningsknutene. Hvis du bare beveger deg lite grann, glir den varme strømmen lett over musklene på hver side av ryggraden – gir en nærmest medisinsk virkning for mange! Patentert av HotSpring. Se video!

 

Det ultimate innen utendørs spabad også kalt jacuzzi

Har du et spabad fra HotSpring kan du lene deg tilbake, trygt vitende om at du har en av markedets mest enerigisparende utendørs massasjebad.

Sikker kan du være fordi det er mange som har sjekket før deg. Med over 20.000 solgte massasjebad i Norge og over 1,8 millioner solgte i verden, er det ingen som har så mange fornøyde kunder som HotSpring.

HotSpring spabad – Best i test

Verdens største forbrukerorganisasjon, Consumer Digest, har også hele 8 ganger, kåret HotSpring til beste kjøp! Blant årsakene finner du bedre isolering, bedre rensesystemer, bedre massasje, alltid deler på lager, og god service! – Du får rett og slett en bedre og mer problemfri tilværelse med verdens ledende produsent av spabad i ryggen! – Ikke minst sparer du store årlige driftsutgifter ved å velge HotSpring spabad.