Strømforbruk med Hotspring’s utendørs boblebad

Enkelt og rimelig å eie. HotSpring garanterer deg markedets laveste strømforbruk. Nedenfor kan du finne ut mer om hvordan vi er i stand til å gjøre det.

Markedets laveste strømforbruk

Strømforbruket er av mange verdsatt som det viktigste kriteriet når de velger massasjebad. Faktisk kan to bad som ser tilsynelatende like ut, ha en forskjell i strømforbruket på hele 700%, dvs at mens et bad bare bruker kr. 2400,- årlig i el, kan et tilsynelatende visuelt likt bad bruke hele kr. 14000,- i årlig el-forbruk!

Det er god isolasjon og et lavt årlige strømforbruk som kan gi deg som bruker de helt store besparelser, eller i motsatt fall, over årene vil kunne påføre deg store økonomiske utgifter. Det kan faktisk i løpet av noen år bli snakk om unødige utgifter i hundretusenkronersklassen! Med HotSprings nye XFC-fibrecore og unike 12-punds polyretan fullisolasjon er det sannsynligvis bare HotSprings kunder som bruker mindre strøm etter at de fikk et massasjebad, enn før.

Mange selgere kan si mye flott om strømforbruk, og annet, for badene de markedsfører! Vårt råd er; Ta ikke det du hører for gitt – mye som blir sagt stemmer dessverre ikke! Spør etter uavhengige tester og skriftlige garantier for at det du blir fortalt er korrekt. Hvis det ikke kan vises til tester og garantier så anbefaler vi at du går et annet sted og ser på bad.

Hot Spring Massasjebad

Uavhengig testing

I HotSpring® forventer vi ikke at du skal ta vårt ord for vårt lave strømforbruk, derfor har HotSpring, som eneste produsent i bransjen, fått uavhengig testet og dokumentert sitt strømforbruk av Exponent Inc.

Exponent Inc. er en av verdens ledende uavhengige institusjoner innen vitenskapelig testing og teknisk dokumentasjon, ble for ett år siden engasjert av HotSpring. Exponent Inc. ble nylig ferdig med testing og dokumentasjon av våre Massasjebad. Exponent Inc. gjør det meste av testing og dokumentasjon for bl.a. DuPont, Exxon, General Motors, Mobil, General Electric, Honeywell, Dow Chemicals og Westinghouse.

Resultatet av den uavhengige testen

Resultatet av testen var overbevisende, den viste at HotSpring® har et ekstremt lavt strømforbruk. Testen ble utført med et massasjebad for 6-7 personer (vann- kapasitet 1700 liter), med 39°C konstant vannvarme, 6 ganger ukentlig bruk á 30 minutter og middels utetemperatur på 10°C (tilsvarer -10 om vinteren og +20 om sommeren, som i Oslo). Testresultatet viste at det relativt store massasjebadet ikke brukte mer enn 199 kWh i månedlig forbruk. Under en så kald middel- temperatur er dette ekstremt bra. Forutsatt at prisen pr. kWh er kr 1 blir strøm- utgiftene pr. måned ikke mer enn kr. 199,50 For en så stor modell gir dette kun en årlig strømutgift på kr. 2400,-

* Forutsatt en kWh pris på kr 1 og anvendelse iht. testkriteriene.

Testkriterier
Modell: 6-7 personer, 1700 liter (Sovereign)
Vanntemperatur: 39.0°C
Utetemperatur: 10.0°C
Bruksmønster:
6 ganger ukentlig bruk á 30 minutter (15 minutter med massasjedysene på og 15 minutter med dysene av).

Testingen ble gjennomført under strenge forhold, med konstant monitorering og innsamling av data.

Hot Spring Massasjebad
Hot Spring Massasjebad

Balansert filtrering

For å sikre at vannet ikke går utenom filtret i renseprosessen, er størrelsen på filtret nøye tilpasset kapasiteten til de forskjellige pumpene i massasjebadet. For å komplettere renseprosessen har HotSpring® en anordning som sørger for å lede partikler på overflaten inn i filterseksjonen, og dermed forhindrer tilbakeføring av overflatepartiklene.

Hvordan er det mulig at forbruket er så lavt?

Massasjebadene fra HotSpring® regnes av mange som bransjens svar på Mercedes og det er ikke uten grunn… HotSpring® er alene om å ha fullisolasjon og bruke påkostet 12-punds høy- trykksisolasjon, flere ganger mer effektiv enn vanlig polyuretan isolasjon. Også de andre komponentene i HotSpring® er konstruert med tanke på energiøkonomisering (ENØK) og høy kvalitet. De viktigste energiøkonomiserende egenskapene til massasjasjebadene fra HotSpring® er

1. Isolasjon

HotSpring har det laveste dokumenterte strømforbruket i bransjen, faktisk 2-5 ganger så lavt som de fleste andre massasjebad. Vi er alene om å bruke en påkostet 12-punds polyuretan-isolasjon som er ti ganger så isolerende som normal husisolasjon. Over årene sparer du faktisk flere titusener i forhold til andre massasjebad. Vi er eneste produsent som kan garantere et så lavt el-forbruk.

2. Isolerende lokk

HotSprings ASTM-klassifiserte lokk er produsert under de strengeste krav. Lokkene passer perfekt til badene og bidrar derfor bedre enn andre tilsvarende lokk til å holde på varmen. HotSprings lokk har 10 cm tykk styrofoam isolasjon, isolerende klaff som strekker seg nedover kabinettet, og innlagt isolerende pute mellom lokkets to halvdeler. De har møneform for avrenning og er strukturelt forsterket aluminiumsprofiler. Lokkene tåler derfor svært tunge snømengder. Fire låsbare stropper sikrer mot vind og beskytter barn mot tilgang uten tilsyn.

3. Konstant varme

Massasjebad fra HotSpring® holder en konstant temperatur. Dette gjør at du slipper kostbare oppvarmings-, nedkjølings- og rensesykluser.

4. Rensesystemet

Vårt unike rensesystem renser vannet så grundig og effektivt at behovet for utskiftning er minimalisert. Dette gjør at du unngår lange oppvarmings- sekvenser av nytt vann og derfor slipper unødige oppvarmingskostnader.

Effektiv jetpumpe

I motsetning til mange andre merker er HotSprings jetpumper nøye tilpasset det faktiske behovet for effekt. Wavemaster®-jetpumpen forbruker kun den mengden energi som er nødvendig for å gi en kraftfull og behagelig hydromassasje.

5. Varmegjenvinning

Varmluft generert av jetpumpen, som normalt ville ha gått tapt, tilføres og bidrar til oppvarmingen av vannet. Nedkjølingsprosessen bremses og utgifter til oppvarming reduseres.

6. Varmeelement

No-Fault seriens unike og patenterte design sørger for maksimal effektivitet. Hele 98% av den produserte varmen ledes til vannet. Ulikt andre varmeelement er det patenterte No-Fault 1500 varmeelementet støpt inn i en aluminiumsblokk som vannet via fire rustfrie rør pumpes igjennom. Energitapet blir derfor minimalt og således holdes driftskostnadene nede. Pga. de ekstremt gode isolerende egenskapene til HotSpring® er varme- elementet på 1500 watt mer enn tilstrekkelig – vi advarer mot bad med store varmeelement på mange tusen watt, det sier seg selv at disse er dårlig isolert og får et forbruk deretter.

7. Lydløs sirkulasjonspumpe

HotSpring® er i motsetning til mange andre massasjebad utstyrt med en separat sirkulasjonspumpe, som sørger for kontinuerlig og lydløs rensing av alt vannet i badet (ca. 20 ganger pr. døgn). Det unike ved HotSprings, Silent Flo 5000, sirkulasjonspumpe er at den er vannavkjølt og fører energien tilbake til vannet. Pga HotSprings 12-punds isolasjon er energien fra sirkulasjonspumpen, 75 watt, under mange forhold nok til å varme opp badet alene. Innkobling av varmeelementet blir i slike tilfeller unødig!

8. Vedlikeholdsfri belysning

Vårt unike rensesystem renser vannet så grundig og effektivt at behovet for utskiftning er minimalisert. Dette gjør at du unngår lange oppvarmings- sekvenser av nytt vann og derfor slipper unødige oppvarmingskostnader.

9. Rørsystemet

HotSpring har et overdimensjonert rørsystem spesielt utformet med tanke på å minimalisere friksjonen (bla. uten 90° bend). Dette gir HotSpring® markedets høyeste vannvolum og dysetrykk i massasjeenhetene. Konstruksjonen er energibesparende.

10. Smart jet / Jetselector

HotSpring kan med sitt patenterte SmartJet-system tilby variert massasje uten at badet er konstruert med mange eller overdimensjonerte jetpumper.

×